2008. május 22., csütörtök

Álomszerű, mint a mesében! Ugyan már ...


Álmodj magyar! Szépet, nagyot, merészet! Jobbat, mint bárki másnak van!

Talán álmodsz minden éjjel, és lehet, hogy nem szép, nem nagy, nem merész, de legalább álom. Persze, ha nem, az sem baj. Mert 4 évente - sőt mostanában egyre gyakrabban is - biztosan álmodsz. Szépet, nagyot, merészet.

Mesebeli békából faragott királylányok és királyfik biztatnak nagy bőszen, hogy álmodj. Álmodj velük. Szépet, nagyot, merészet. Persze álmodsz, és elhiszed, hogy valamelyik királylánnyal vagy királyfival álomszerű kánaánná válik minden.

Mert csókolod a békát, karikába rajzolt vonalakkal, és várod az új királyt, királynét és az udvartartást. Megsúgom, hogy várhatod. Csókolhatod amennyit akarod, azt amelyiket akarod, ott ahol akarod, de valahogy abból a tetves békából csakhamar a nem túl álomszerű varangy marad vissza. Igen, elmúlik az álom, a szép, a nagy, a merész.

De ne csüggedj, 4 évenként biztosan álmodhatsz újra valami szépet. Még akkor is, ha tudod, hogy csak pár hétig tart a kánaán ...

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

ha viszont nem merünk merészet álmodni, még álom sincsen... és milyen élet volna az, amelyikben már álmok se??????... még nehezebb...azt gondolom... álmokra szükség van... persze minden viszonylagos... innen meg tudjuk a folytatást...